Модели на автоматски врати за вашите објекти

ЗАБОРАВЕТЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ СО КИНЕСКИТЕ МЕХАНИЗМИ

Assa Abloy SL500

Микропроцесорот има вградена направа за самонабљудување, која ги дознава и ги поправа неправилните сигнали, тека да вратата продолжува непречено да работи. Пoгонот Assa Abloy SL 500 поддржува приклучок на детектор за чад и/или пожарен аларм.
Вратата е опремена со безбедносни фотокелии кои што ја дознаваат секоја препрека меѓу вратните крила и веднаш ја менуваат насоката на движење. Кога препреката ке биде одстранета вратата продолжува да работи нормално.

 

Модели:

 • Assa Abloy SL 500 - еднокрилна изведба со отворање во лево или во десно.
 • Assa Abloy SL 500 - двокрилна изведба.

Технички податоци:

 • електричен довод: 100 V AC-15% до 240 V AC+10%; 50/60Hz
 • потрошувачка на електрична енергија: максимум 250W
 • препорачана максимална тежина на вратното крило:

Assa Abloy SL 500 - 2 100 (85) кг/вратно крило
Assa Abloy SL 500 - 1 200(100) кг.
светли отвор:
Assa Abloy SL 500 - 2 900-2800 (2000)mm
Assa Abloy SL 500 - 1 900-2800 (1500)mm

 • брзината на отворање/затворање се наставува до 1,4(1,0) m/s (две крила)
 • времетраење на отвореноста на вратата: 0-60 секунди
 • работна температура: -20 до +50 степени целзиусови
 • релативна влажност на воздухот (доколку не кондензира): 5% до 85%

Стандардна опрема:

 • носач со погон
 • електроника
 • покров
 • команден преклопник
 • механичко отворење на вратата
 • излез во сила
 • Бесам сензори за присутност
 • фотокелии
 • електромеханичка брава
 • стакло сигурносно 10mm

Повеќе технички спецификации можете да погледнете на следниот линк: Технички спецификации

Publish modules to the "offcanvs" position.