Besam Unislide

 

Besam Unslide автоматска врата

Вратата е микропроцесорски водена и опремена со сензори за автоматско отворање, безбедносни фотокелии, електромеханичка брава, команден преклопник (автоматска работа во летен и зимска режим, само излез, стално отворено,заклучено), со наставовање на брзината на отворање и затворање, ширината на отворање и времетраење на отвореноста. Во позиција заклучено е овозможено дополнително индивидуално далечинско отворање со помош на кодна тастатура, картица, оддајници... Вратата е опремена со безбедностни систем со акумулатор за еднократно отворање при испад на ел. енергија.

Микропроцесорот има вградена направа за самонабљудување, која ги дознава и ги поправа неправилните сигнали, тека да вратата продолжува непречено да работи. Пoгонот Besam Unislide подпира приклучок на детектор за чад и/или пожарен аларм.

Вратата е опремена со безбедносни фотокелии кои што ја дознаваат секоја препрека меѓу вратните крила и веднаш ја менуваат насоката на движење. Кога препреката ке биде одстранета вратата продолжува да работи нормално.

           

Модели:

Unislide-1 - еднокрилна изведба со отворање во лево или во десно.

Unislide-2 - двокрилна изведба.

Технички податоци:

 • електричен довод: 100 V AC-15% до 240 V AC+10%; 50/60Hz
 • потрошувачка на електрична енергија: максимум 250W
 • препорачана максимална тежина на вратното крило:

Unislide-2    100 (85) кг/вратно крило

Unislide-1      200(100) кг.

 • светли отвор:

Unislide-2      900-2800 (2000)mm

Unislide-1      900-2800 (1500)mm

 • брзината на отворање/затворање се наставува до 1,4(1,0) m/s  (две крила)
 • времетраење на отвореноста на вратата: 0-60 секунди
 • работна температура: -20 до +50 степени целзиусови
 • релативна влажност на воздухот (доколку не кондензира): 5% до 85%

Стандардна опрема:

 • носач со погон
 • електроника
 • покров
 • команден преклопник
 • механичко отворење на вратата
 • излез во сила
 • Бесам сензори за присутност
 • фотокелии
 • електромеханичка брава
 • стакло сигурносно 10mm

Повеќе технички спецификации можете да погледнете на следните линкови:

Идни Клиенти

Клиенти Eurodoor Битола

Ние сме посветени на обезбедување на нашите клиенти со најдобрите производи на пазарот, како и одлична поддршка. Нашите примарни цели се:

 • Да произведуваме високо квалитетни производи кои се корисни, моќни и со напредни технологии.
 • Да се обезбеди професионални, одличнии брзи услуги за сите наши клиенти.
 • Да се движиме на пазарот напред со конкурентни цени, врвни услуги и иновации.

Eurodoor на Facebook

Ако сакате на други да им отворите врата, мора да сте чекор пред нив

Автоматски ротирачки врати, лизгачки врати и воздушна завеса се производи за комплетни решенија на влезот.

 
Мобилност
Брза достава на сите видови на лизгачки врати како и монтажа низ цела Македонија.
 
 
Техничка подршка
Современа и потполна техничка подршка за сите наши сегашни и идни клиенти.
 
 
Сервис 24/7
24/7/365 сервисна служба на сите видови на автоматски врати во било кое време низ Македонија.